Toto vlákno bych rád věnoval [size=150]českému[/size] a [size=150]slovenskému[/size] [size=150]REPu[/size]. Poslední dobou se jedná o styl hudby, kterou dost poslouchám a tak nějak se jí nemůžu pořád nabažit. Některý alba nebo tracky můžu slyšet třeba i desetkrát no a pořád nemám dost, pořád tam nacházím nový věci, kterejch jsem si předtím nevšimnul...a právě o těchhle albech bych tady chtěl psát, aby je třebas objevili i ostatní no a aby si to zkusili poslechnout, koupit, podpořit českou a slovenskou scénu ;-)
Téma nebudu nijak třídit nebo rozsekávat do nějakých stylů, prostě sem napíšu zrovna to, co mě napadne. Když se někdo budete chtít přidat nebo jenom připojit s nějakým komentářem, tak jste samozřejmě vítáni...
--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Led 2011 00:36) ---
Pojďme začít hned z vostra :!:
[url=http://www.pragounion.cz/][size=200]Prago Union[/size][/url]
[attachment=2]prago.jpg[/attachment]
Úžasná to kapela, Def alias Kato prostě rulezzzz! Kato je génius, texty v jeho posledním albu jsou naprosto geniální, navíc to co předvádí a jak to celý podává prostě nemá chybu. Opravdu, pokud bych měl ohodnotit 1 až 10 bodů, dávám poslední desce Dezorient Express [size=150]9,5 bodu[/size]. Není jednoduchý popsat, o čem všem ta deska je, kdo ji neslyšel, neuvěří. Texty jsou neskutečně chytře napsaný...všechno do sebe zapadá přesně tak, jak má. Jasně, ne všechny tracky z alba dávám, ale většinu jo a klidně i několikrát za 1 cestu autem do práce.
Na Dezorient Express jsem slyšel snad jen 1 kritiku a sice, že měl Kato přizvat i hosty... Původně jsem tohle nepochopil, necítil jsem to tak. No ale jak šel čas, prokousal jsem se i k jejich prvnímu albu HDP no a pak mi to došlo. V Dezorient Express opravdu hosté chybí...s hosty by to bylo [size=150]10 z 10ti[/size].
O albu (a vlastně i o skupině PragoUnino vůbec) jsem se dozvěděl náhodou, z rádia SPIN. No a pak už to šlo ráz na ráz.
A deska HDP, která vyšla roku 2005....ta je jaká? Je úžasná! Jak jinak, co ;-) Ne, myslím to vážně. Kvalitou zvuku mi sice nepřipadá tak dotažená jako DE, díky tomu ale deska působí přirozenějším dojmem. Tak už jen ten začátek, kde je záznam ze začátku koncertu, kde Kato omlouvá zpoždění slovy "My se omlouváme za zpoždění........prostěěěěě......jsme se zpozdili" :lol:
Originál pořídíte přímo v jejich [url=http://www.boombox.cz/shop/]shopu[/url] za opravdu lidový peníz (300,- DE a 110 HDP). Myslím, že koupě je povinnost pro všechny, komu se jejich hudba líbí.
2 alba:
[attachment=0]prago_hpd_cd_main.jpg[/attachment]
[attachment=1]prago_dezorient_cd_main.jpg[/attachment]
[b]Několik ukázek:[/b]
Skládací (Dezorient Express)
[youtube]n-CGEA9naFs[/youtube]
Rozcvička (Dezorient Express)
[youtube]vkLF3u3k33s[/youtube]
Kandidát vět (HDP)
[youtube]tfcWt-h9ioA[/youtube]
Verbální atentát (HDP)
[youtube]7H7ut6VEjR8[/youtube]