[přesunuto] Český a slovenský rep - my favorites

Máte oblíbenou hudební skupinu, hudební rádio? Kterou, které...proč?

Moderátor: Moderátoři*

[přesunuto] Český a slovenský rep - my favorites

Odeslatod latest » 20 Led 2011 01:13

Toto vlákno bych rád věnoval [size=150]českému[/size] a [size=150]slovenskému[/size] [size=150]REPu[/size]. Poslední dobou se jedná o styl hudby, kterou dost poslouchám a tak nějak se jí nemůžu pořád nabažit. Některý alba nebo tracky můžu slyšet třeba i desetkrát no a pořád nemám dost, pořád tam nacházím nový věci, kterejch jsem si předtím nevšimnul...a právě o těchhle albech bych tady chtěl psát, aby je třebas objevili i ostatní no a aby si to zkusili poslechnout, koupit, podpořit českou a slovenskou scénu ;-)

Téma nebudu nijak třídit nebo rozsekávat do nějakých stylů, prostě sem napíšu zrovna to, co mě napadne. Když se někdo budete chtít přidat nebo jenom připojit s nějakým komentářem, tak jste samozřejmě vítáni...

--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Led 2011 00:36) ---

Pojďme začít hned z vostra :!:

[url=http://www.pragounion.cz/][size=200]Prago Union[/size][/url]
[attachment=2]prago.jpg[/attachment]
Úžasná to kapela, Def alias Kato prostě rulezzzz! Kato je génius, texty v jeho posledním albu jsou naprosto geniální, navíc to co předvádí a jak to celý podává prostě nemá chybu. Opravdu, pokud bych měl ohodnotit 1 až 10 bodů, dávám poslední desce Dezorient Express [size=150]9,5 bodu[/size]. Není jednoduchý popsat, o čem všem ta deska je, kdo ji neslyšel, neuvěří. Texty jsou neskutečně chytře napsaný...všechno do sebe zapadá přesně tak, jak má. Jasně, ne všechny tracky z alba dávám, ale většinu jo a klidně i několikrát za 1 cestu autem do práce.
Na Dezorient Express jsem slyšel snad jen 1 kritiku a sice, že měl Kato přizvat i hosty... Původně jsem tohle nepochopil, necítil jsem to tak. No ale jak šel čas, prokousal jsem se i k jejich prvnímu albu HDP no a pak mi to došlo. V Dezorient Express opravdu hosté chybí...s hosty by to bylo [size=150]10 z 10ti[/size].

O albu (a vlastně i o skupině PragoUnino vůbec) jsem se dozvěděl náhodou, z rádia SPIN. No a pak už to šlo ráz na ráz.

A deska HDP, která vyšla roku 2005....ta je jaká? Je úžasná! Jak jinak, co ;-) Ne, myslím to vážně. Kvalitou zvuku mi sice nepřipadá tak dotažená jako DE, díky tomu ale deska působí přirozenějším dojmem. Tak už jen ten začátek, kde je záznam ze začátku koncertu, kde Kato omlouvá zpoždění slovy "My se omlouváme za zpoždění........prostěěěěě......jsme se zpozdili" :lol:

Originál pořídíte přímo v jejich [url=http://www.boombox.cz/shop/]shopu[/url] za opravdu lidový peníz (300,- DE a 110 HDP). Myslím, že koupě je povinnost pro všechny, komu se jejich hudba líbí.

2 alba:
[attachment=0]prago_hpd_cd_main.jpg[/attachment]
[attachment=1]prago_dezorient_cd_main.jpg[/attachment]

[b]Několik ukázek:[/b]

Skládací (Dezorient Express)
[youtube]n-CGEA9naFs[/youtube]

Rozcvička (Dezorient Express)
[youtube]vkLF3u3k33s[/youtube]

Kandidát vět (HDP)
[youtube]tfcWt-h9ioA[/youtube]

Verbální atentát (HDP)
[youtube]7H7ut6VEjR8[/youtube]
Attachments
prago_hpd_cd_main.jpg
HDP - 2005
prago_hpd_cd_main.jpg (32.14 KiB) Zobrazeno 15951×
prago_dezorient_cd_main.jpg
Dezorient Express - 2010
prago_dezorient_cd_main.jpg (32.36 KiB) Zobrazeno 15951×
prago.jpg
Naposledy upravil latest dne 19 Úno 2011 13:13, celkově upraveno 2
latest
úroveň 2.5
úroveň 2.5

Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru

Obrázky: 1
Arcade rekordy: 40
Pohlaví: Muž
Blog: Zobrazit články (3)

google adsense
Google

Re: Český a slovenský rep - my favorites

Odeslatod latest » 17 Úno 2011 01:58

PSH
psh.jpg
psh.jpg (18.61 KiB) Zobrazeno 15930×

Tuto skupinu jsem nikdy moc nemusel, ale poslechu jejich posledního alba Epilog (2010) je všechno jinak! Je jen málo desek, které si poslechnu celé...tahle je ale výjimkou, je to naprostá BOMBA! Dá se říct, že co song to hit. Deska je plná VIP hostů jako např. Roman Holý, Dara Rolins, James Cole, Dj Wich, Matěj Ruppert, Tereza Černochová, Hugo Toxxx. Za sebe hodnotím jako nejpovedenější "Vím já?"....chytlavý background, super text a žádné servítky, tak to má být 8-) Album se slovy dost těžko popisuje...slyšel jsem ho už asi 40x a pořád nemám dost. Určitě nutná koupě pro všechny, kterým RAP alespoň vzdáleně něco říká....tohle má koule!

No posuďte sami:

Vim já? feat. james Cole

Udělejte bordel

Můj rap, můj svět

Pravda o PSH
latest
latest
úroveň 2.5
úroveň 2.5

Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru

Odeslatod BlueSpirit » 17 Úno 2011 19:03

Tak to já jsem příznivcem Pink Floyd, Rolling Stones a samozřejmě Beatles. Ale jak říkali naši předci, proti gustu žádnej dyšputát.

Proti rapu v zásadě nic nemá, ale myslím si, že to umí jenom Eminem.

Ty české náhražky postavené pouze na rytmu, bez nějakého básnického výrazu mi přijdou velmi ubohé - a to nekomentuji ty stupidní texty puberťáku kteří se chtějí Eminemovi vyrovnat. :twisted:
BlueSpirit
úroveň 1
úroveň 1

Věrnost fóru:

Odeslatod latest » 17 Úno 2011 22:14

Dík za komentář, ikdyž veskrze negativní...promiň kamaráde ale asi jsi toho o českém repu moc neslyšel. Jasně, je tady spousta puberťáků, co se možná chtějí podobat Eminemovi, ale je tady taky hodně dobrých skupin nebo samostatných jedinců, kteří to opravdu umí a jejich texty, ikdyž ti to možná může znít jako klišé, mají velkou hloubku...některý hloubku, některý zas vtip.

Tak třeba Kato z Prago Union se živí i vymejšlením sloganů do reklamy. Je to mistr slova a každá jeho písnička je plná různejch dvojsmysů a záludností. Tak třeba (co dám z hlavy): "když chci vykročit pravou, odrazit se vždycky musím levou"....nebo "štěstí je jenom muška a to na čem sedí je zas moje puška"...."zmizím jak pára i s hrncem"...."jde jen o míru dýmu v dýmce míru" atd. atd.

To, že českej rep je jen prázdná napodobenina něčeho americkýho, je opravdu hloupost. Ale jak jsi psal, každýmu se líbí něco jinýho a tak je jasný, že ten komu se tento styl nelíbí, může mít zúžený pohled na věc...
latest
latest
úroveň 2.5
úroveň 2.5

Věrnost fóru:

Odeslatod BlueSpirit » 18 Úno 2011 04:08

V podstatě souhlasím, ale je to pro mne prapodivný styl. Když vezmu na podíum Ping Floyd s jednou skladbou a naproti tomu ty tvé vyvolené, kdo to obecně vyhraje?
BlueSpirit
úroveň 1
úroveň 1

Věrnost fóru:

Odeslatod latest » 18 Úno 2011 20:10

Myslím si, že srovnáváš nesrovnatelný...to je jasný, že Pink Fl....ale je to jako bysme dali vedle sebe Eminema a Evu Farnou ;-) Tématem chci hlavně doporučit ostatním kousky z českýho rapu, které stojí za koupi originálu...a další podporu. Jsou to taky machři...
latest
latest
úroveň 2.5
úroveň 2.5

Věrnost fóru:

Odeslatod BlueSpirit » 19 Úno 2011 10:08

Jasně rozumím tomu. Ewa je moje favoritka :D
BlueSpirit
úroveň 1
úroveň 1

Věrnost fóru:

Odeslatod latest » 19 Úno 2011 13:00

Tak až se jednou hooooodně opiju, udělám topic i o Evičce :ugeek:
latest
latest
úroveň 2.5
úroveň 2.5

Věrnost fóru:

Odeslatod BlueSpirit » 19 Úno 2011 17:21

Budu se těšit! :)
BlueSpirit
úroveň 1
úroveň 1

Věrnost fóru:

Odeslatod latest » 04 Zář 2011 14:44

Tak je to tu, SPAM o Evičce můžete klidně ingorovat ;-)

Kato a jeho PRAGO UNION přišli s novým albem "V barvách". :thumbup: :thumbup: Už jsem si to stáhnul (nejdřív stáhnu, až bude v obchodech, tak samozřejmě koupím!) a pomalu to poslouchám. Jak znám Kata, bude trvat několik týdnů, než vůbec pochopím všechny dvojsmysly, který má v RAPu ukrytý. Dodatečně se pak tady podělím o dojmy z novýho alba.
latest
latest
úroveň 2.5
úroveň 2.5

Věrnost fóru:

Odeslatod latest » 17 Led 2012 18:10

Uteklo trochu víc času než jsem původně myslel, no ale tomuhle topicu nezůstanu nic dlužnej ;-) Podělím se s ostatníma o pocit z nového alba Prago Union - V barvách

Trvalo mi fakt dlouho, než jsem si na noví tracky Kata zvyknul a některý nedávám dodnes. Ale album mi už sedlo, několik týdnů jsem ho poslouchal každej den při cestě do/z práce. Je to novej kousek od Kata a tak asi nikoho nepřekvapí, že se to dá poslouchat fakt pořád dokola a dokolečka a stejně se vám to neoposlouchá. Kdybych měl tenhle počin komentovat 1 větou, bylo by to něco jako: "Na první pohled se zdálo jako rychlokvaška, na ten druhej jde ale znovu o ultimátní sestavičku geniálních beatů doplněných ještě geniálnější dávkou veršů "made by Kato". KUPUJ ORIGINÁL, PODPOŘ KVALITU!!

Několik ukázek seřazených podle toho, jak se mi líbí - čím víc nahoře, tím lepší:

Fakt zajímavej příběh vyprávěnej z několika směrů, Kato rulezzzz!

"Když chceš bejt hypnotyzér, netrénuj sám doma před zrcadlem" ;-)

Diskografie složená do 1 songu, geniální 8-)

Temná, jemná, přitom chytlavá, znovu palec nahoru.
latest
latest
úroveň 2.5
úroveň 2.5

Věrnost fóru:

Odeslatod pear123 » 17 Led 2012 21:56

dík za tip, vubec jsem tohodle repaře neznal a je dobrej...
pear123
nováček

Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru

Pohlaví: Nespecifikováno

Zpět na Hudba