[přesunuto] Dovolená v Německu u baltského moře

Cestujete rádi? Kam, kdy, s kým, proč...případně se inspirujte od ostatních.

Moderátor: Moderátoři*

[přesunuto] Dovolená v Německu u baltského moře

Odeslatod jackm » 28 Bře 2011 19:42

Ahoj, pro ty co bydlí na severu čech nejvíce se to týká Ústečáků.
Nejbližší moře je Baltské v Německu(pro Ústečáky[Děčín, Teplice, Ústí nad Labem, Most, Chomutov])(o něco dál v Polsku, ale úroveň Německa a Polska, o tom nebudeme diskutovat...).
Dříve se tam jezdilo za komunistu, teď chtějí všichni teplo Chorvatsko a bůhvíco. :lol:
Jezdím tam už 4 roky, a jedu tam i tento rok. Vždy na týden. Co se týče cen jídla i věcí, tak je to tam většinou levnější nebo stejné jako u nás v Česku a hlavně tam jsou suroviny oproti Česku mnohem lepší.
Je to cca 600km a když se najede na dálnici v Drážďanech, tak se to jede celé po dálnici kde jsou i rychlostně neomezené úseky.
Takže se tam jede cca 6 hodin(autem) a jste u moře. Je pravdou, že na počasí se musí mít štěstí teplota vody není jako v Chorvatsku. Ale zase v Chorvatsku, Itálii a nejvíce navštěvovaných rekreačních státech máte všude Čechy, pokud tedy nenajdete nějaké místo, kde je klid. Můžete si vybrat z různých měst, kde je přístup k moři: Rugen, Sassnitz stačí googlit. Já jezdím konkrétně do takové větší vesničky jménem Lubmin(20km od Greifswaldu), je tam klid a možnost si pronajmout hotspot WIFI, jsou tam i krámky Edeka, drogerie, pekařství a Penny, mám tam vždy zamluvený menší baráček, celý pro sebe od lidí co to mají jako chatku a pronajímají to. Je tam strašně moc chatek k pronájmu. K moři je to cca 5 minut. Atrakce se tam v okolí dají taky najít, všechno je to pár kilometrů. Pro lidi co to mají blíž do Chorvatska a jiných subtropických států je jasný, že tam nepojedou. Jezdí tam někdo? :D Nebo pojede po tomto "úchvatném" článku. :lol:
Tady Vám dám nějaké fotky:
36271_1478330810260_1593471533_31040323_2301945_n.jpg
obr

163429_1478336970414_1593471533_31040339_2049795_n.jpg
obr2

165639_1478336450401_1593471533_31040336_6871929_n.jpg
obr3

Moje soukromé fotografie :arrow: : http://jackm.own.cz/14112010/n10
Odkazy: :arrow: : http://lubmin.de/ , http://www.ruegen.de/ , http://www.sassnitz.de/portal/
jackm
úroveň 1.5
úroveň 1.5

Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru

Obrázky: 2
Arcade rekordy: 4
Pohlaví: Muž

google adsense
Google

Re: Dovolená v Německu u baltského moře

Odeslatod jackm » 22 Srp 2011 00:59

Mé fotogorafie z tohoto roku můžete najít zde: http://jackm.rajce.idnes.cz/Nemecko_Balt_-_2011/.
jackm
úroveň 1.5
úroveň 1.5

Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru

Odeslatod saksa » 11 Zář 2011 19:59

Díky za vzpomínku. Několikrát jsem byla na Greiswaldu. Ostrůvky, ryby, vínečko, jachting.:)
saksa
nováček

Věrnost fóru:

Pohlaví: Žena

Odeslatod webak » 30 Lis 2011 11:31

Jak je to tam s teplotou moře? Pořád akorát někde čtu, jak je studené atd. Nikdy jsem tam nebyl, tak by mě zajímal opravdu pravdivý názor.
Jaké jsou tam zhruba ceny za ubytování?
webak
úroveň 1
úroveň 1

Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru

Odeslatod jackm » 04 Pro 2011 19:18

Teplota moře tam je docela velmi proměnlivá, ale okolo 18°C záleží na měsíci a taky jestli budeš mít štěstí na hezké počasí dobu, kdy tam budeš.
Ceny za ubytování vyjdou cca na 7 500Kč za 7 dní. Záleží na tom, jestli půjdeš do hotelu (počítej více) nebo si seženeš nějaký domeček.
jackm
úroveň 1.5
úroveň 1.5

Věrnost fóru:

Odeslatod webak » 05 Pro 2011 20:54

Děkuji za rozsáhlé info.
webak
úroveň 1
úroveň 1

Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru

Odeslatod Anonym » 14 Kvě 2012 09:24

Dobrý den,
zaujal mě velmi váš popis dovolené v Lubminu. Zatím nemáme zkušenosti, ale rádi bychom se letos v létě na dovolenou do Německa vydali. Mohli bychom vás požádat o nějaký kontakt nebo odkaz na ubytování v Lubminu a okolí? Zatím se nám nedaří něco najít, tak bych se raději poradila s někým, kdo má zkušenosti.
Děkuji. Kalinová
Anonym

Odeslatod Romaine » 14 Kvě 2012 13:18

Odstraněny příspěvky netýkající se tématu. Všechny další OT budou automaticky mazány! Romaine
"That you know my name, doesn't know that you know me!"

*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
Romaine
úroveň 2.5
úroveň 2.5

Věrnost fóru:

Pohlaví: Žena

Odeslatod Anonym » 29 Čer 2012 16:00

Dobrý den,
plánujeme pobyt v německu u Baltu, můžete nám, prosím poslat kontakt na pronajímatele (příp. sdělit cenu)?
Děkuji.
jirina.henzelovavseznam.cz
Anonym

Zpět na Cestování